Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Zusterbedrijven

Landelijke dekking

Van Vliet Groep is onderdeel van de Shanks Commercial Waste Netherlands divisie. Samen met bekende regionale spelers verwerken en bewerken wij onder andere bouw- en sloopafval, afval van kantoren, winkels en dienstverlenende bedrijven en afval dat vrijkomt in de industrie en de agrarische sector. Vanwege de omvang van deze divisie is er een verdeling gemaakt in grofweg vier business units: Regio Noord, Regio Zuid-West, Regio Centraal en Orgaworld. Van Vliet Groep vormt samen met de Smink Groep en Van Tuijl Glasrecycling de business unit Shanks Regio Centraal.

Regio Centraal

De regio Centraal wordt gevormd door onze bedrijven Van Vliet Groep, Smink Groep en hun zusterbedrijven. De regio Centraal is actief in de provincie Utrecht.

  • Van Vliet Groep: heeft vestigingen in Nieuwegein en Mijdrecht. Het bedrijf verzorgt de inzameling, bewerking en verwerking van bedrijfsafvalstoffen, bouw- en sloopafval en gevaarlijk afval. Van Vliet Groep heeft met de houtfabriek en de landelijke gevaarlijke afvalactiviteiten twee specialisaties in huis.
  • Smink Groep: houdt zich bezig met de inzameling en recycling van afvalstoffen in Amersfoort en omgeving. Ook wordt groenafval verwerkt tot compost. Ze heeft vestigingen in Amersfoort en Soesterberg. De vestiging in Hoogland is de enige locatie binnen Shanks Nederland met een stortplaats. Verder worden op deze locatie betonelementen geproduceerd. Voor meer informatie over dit bedrijf, klik hier.
  • Van Tuijl Glasrecycling: is gevestigd in Gameren en verwerkt als enige locatie van Shanks glas tot grondstof. Al het glasafval van de organisaties van Shanks worden hier verwerkt tot de duurzame grondstof voor het glas productie proces. Lees hier meer over op deze website.

Regio Noord

Deze regio beslaat globaal de provincie Noord-Holland en bestaat uit de bedrijven die samen de Icova Groep vormen.

  • Icova Groep: hiertoe behoren onze dochterondernemingen Icova, Van Loenen, Van der Heiden, Van der Stoel en Tol. De activiteiten variĆ«ren van het inzamelen en recyclen van afvalstoffen, het produceren van brandstoffen uit afval tot het construeren en beheren van (pers)containers. De Icova Groep richt zich op de regio Groot-Amsterdam en Noord-Holland. Voor meer informatie over dit bedrijf, klik hier.

Regio Zuid-West

Het werkgebied van de tweede regio binnen Solid Waste, regio Zuid-West, bestaat ruwweg uit de provincies Zuid-Holland, Zeeland en het westelijke gedeelte van Noord-Brabant. Onze bedrijven Van Vliet Contrans, Klok Containers, Vliko en hun dochterbedrijven vormen samen deze regio.

  • Van Vliet Contrans: is een begrip in afvalverwerking voor het werkgebied Zuid-Holland. Tot deze groep behoren naast Van Vliet Contrans ook Milieu Express . Van Vliet Contrans richt zich op de verwerking van afval tot halffabricaat en verwerkt groenafval tot compost. Voor meer informatie over dit bedrijf, klik hier.
  • Klok Containers: is met Afval Service Zeeland en Van den Enden een toonaangevende dienstverlener op het gebied van afvalinzameling en recycling in Groot-Rotterdam, Zeeland en West-Brabant. De bedrijven recyclen het afval en maken het geschikt voor hergebruik of als grondstof of brandstof voor groene energie. Voor meer informatie over dit bedrijf, klik hier.
  • Vliko: richt zich vanuit de hoofdvestiging in Leiderdorp op de inzameling en recycling van bedrijfsafval en bouw- en sloopafval in de provincie Zuid-Holland. Daarnaast heeft Vliko met Kluivers Recycling activiteiten in papierrecycling. Voor meer informatie over dit bedrijf, klik hier.

Orgaworld

Orgaworld ontwikkelt en exploiteert be- en verwerkingswijzen voor organische reststromen. Hierbij worden reststromen opgewaardeerd tot hoogwaardige eindproducten zoals compost en groene energie. Orgaworld heeft in Nederland vijf installaties waaronder de unieke Greenmills-locatie in Amsterdam. Voor meer informatie over dit bedrijf, klik dan hier.