Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Beleid en Visie

De zorg voor het milieu zit in onze genen. Als toonaangevend milieubedrijf leveren wij iedere dag weer een belangrijke bijdrage aan het milieu. Door innovatie en ondernemerschap voeren wij afvalmanagement op een milieuverantwoorde en duurzame wijze uit.

Zo beschikken wij over een moderne scheidingsinstallatie. Met deze installatie sorteren wij het afval in mono stromen die wij weer toepassen in uiteenlopende verwerkingsprocessen. Met deze processen zijn wij in staat het ingezamelde afval weer om te zetten in herbruikbare grondstoffen. Deze processen behoren tot onze kernactiviteiten, wij zeggen niet voor niets "Making more from waste".

Iedere dag zijn wij bezig deze processen te verbeteren en te optimaliseren. Hierdoor verhogen wij de hoeveelheid grondstoffen en energie dat uit het afval te halen is. Met een recycling percentage van 87% kunnen wij zeggen dat wij al goed op weg zijn. Het thema duurzaamheid of circulaire economie is bij Van Vliet Groep dan ook in goede handen.