Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Duurzaam en bewust bouwen

In opdracht van onze relatie Hogeschool Utrecht is Consortium Spark deze zomer met de bouw van een groot onderwijs-gebouw op het Utrecht Science Park begonnen. Het afvalmanagement gedurende de bouw loopt via de Van Vliet Groep. Wij verwerken het ingezamelde afval weer tot duurzame, herbruikbare grondstoffen.

Een efficiënt, flexibel en duurzaam gebouw

Duurzaamheid is in dit project een belangrijk thema, zo ook bij de ontwerpfase aldus de Hogeschool Utrecht (HU). “Dit heeft zich vertaald in de toepassing van ledverlichting, warmte-koudeopslag en pv-cellen, waardoor het gebouw de basis legt voor energieneutraliteit.” Uitgangspunt is Breeam Excellent, een certificaat voor duurzaam vastgoed. “Er wordt onderzocht of Breeam Outstanding tot de mogelijkheden behoort”, aldus een HU-woordvoerder.

Bewust scheiden bij de bron

Dat consortium Spark gekozen heeft voor de duurzame afvalverwerking van de Van Vliet Groep ligt in lijn met het project. Wij hanteren namelijk een recyclingpercentage van gemiddeld 87%. Bij het vrijkomende afval van deze bouw ligt dit zelfs nog hoger. Dit komt omdat er bewust bij de bron wordt gescheiden gedurende de bouw. Dit scheelt in het sorteerproces en verhoogt de kwaliteit van de herbruikbare grondstoffen.

Milieu voorop

Naast de verwerking denken wij ook mee met de inzameling qua CO2-reductie. Omdat onze locatie op steenworp afstand van de bouwplaats ligt en wij met milieubesparende voertuigen combinatie-ritten toepassen op dit project.

De nieuwbouw verrijst op de huidige parkeerplaats aan de Bolognalaan. De Faculteit Economie en Management (FEM), de Faculteit Communicatie en Journalistiek (FCJ) en het Institute for ICT zijn de toekomstige gebruikers van het pand.

(lees hier meer het nieuwbouwproject op Cobouw)