Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Grondstoffen

Afval kunnen wij gemiddeld tot wel 87% omzetten in nieuwe duurzame grondstoffen. Wij zeggen niet voor niets, "Making more from waste". Dit is wat wij ook daadwerkelijk doen.

Enkele voorbeelden van afvalsoorten die wij klaar weten te stomen voor hergebruik zijn de volgende:

  • Houtafval wordt omgezet in spaanders en worden klaargemaakt voor bijvoorbeeld de meubelindustrie
  • Puinafval (beton, asfalt, mortel etc) wordt tot uiteenlopende (gecetificeerde) granulaat soorten omgezet. Dit kan gebruikt worden in de wegenbouw of in de productie van betonblokken.
  • Gras- en snoeiafval gaat verder als compost voor o.a. de land-, tuin- en akkerbouw
  • Steenwol wordt omgezet naar granulaat voor de baksteenindustrie
  • Organische reststromen worden omgezet in biogas voor bijvoorbeeld stadsverwarming
  • Uiteraard wordt ook papier/karton en glas gerecycled en water gereinigd
  • Zelfs met uiteenlopende KGA (klein gevaarlijk afval) soorten weten en kunnen wij omzetten tot nieuwe grondstoffen.

Lader van Lansink

Op milieugebied is de ‘ladder van Lansink’ een belangrijke, erkende meetlat. Hergebruik staat hoog op deze ladder. Ons doel is om daar waar mogelijk aan te voldoen. Wij willen afval niet klakkeloos verbranden. Dat wij geen eigen verbrandingsoven hebben is tekenend voor die missie. Gemiddeld gunnen wij 87% van alle afvalstoffen die wij inzamelen een tweede leven in de vorm van nieuwe producten. Daarnaast is Shanks Nederland in zijn geheel, dus ook Van Viet Groep, gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder niveau 3. Verder beschikt Vliko over de certificaten ISO 14001/9001 en diverse productgerelateerde certificaten. Bekijk onze certificaten hier.