Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Papier- en kartonafval

Wij bieden diverse containers aan voor het inzamelen van papier en karton. Voor kleinere hoeveelheden adviseren wij rolcontainers. Ook bieden wij de zogenaamde gaaskooien aan. Met zijn open rekken is dit inzamelmiddel geschikt waar u het afval gemakkelijk in kunt laten afvoeren. 

Grondstof voor nieuw papier

De belangrijkste grondstof voor papier en karton is papier en karton! Nederland is één van de landen waar het meeste hergebruik van oud papier plaatsvindt. Door papier en karton te scheiden bespaart u niet alleen het milieu, maar ook de hoeveelheid bedrijfsafval neemt af waardoor u automatisch bespaart op de kosten van het bedrijfsafval.

Inzamelen van papier & karton

Voor het éénmalig of regelmatig afvoeren van een grote hoeveelheid papier of karton zijn de afzet- of perscontainers bij uitstek geschikt. Afzetcontainers hebben wij in open of gesloten uitvoering en in verschillende inhoudsmaten, variërend van 3 m³ tot en met 40 m³. 

Daarnaast hebben wij ook perscontainers. Met name karton is volumineus en neemt snel kostbare ruimte in. Perscontainers verdichten het materiaal en verminderen de opslagruimte aanzienlijk. Perscontainers hebben wij in verschillende groottes en uitvoeringen. Voor het handmatig laden hebben wij bijvoorbeeld een perscontainer met een extra grote vulmond om de inworp van karton te vergemakkelijken.