Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Kunststof verwerking

Veel particulieren en bedrijven hebben tegenwoordig afval afkomstig van kunststof. In de meeste gevallen gaat het hier om folie dat vaak wordt gebruikt om producten te verpakken.

Naast het folie herken wij nog eens 14 verschillende soorten kunststof dat wij door middel van onze sorteerinstallatie kunnen scheiden. Denk daarbij aan harde kunststoffen (zoals tuinsstoelen, of onze eigen rolcontainers) maar ook kunststof soorten als geƫxpandeerd polystyreen (EPS).

Inzamelen

Kunststof/folie kan zeer eenvoudig gescheiden worden ingezameld. Weliswaar weegt folie niet veel, maar als je bekijkt om hoeveel volume het gaat is het vaak een aanzienlijk deel van de hoeveelheid bedrijfsafval in de container. Door het folie apart in te zamelen bespaart u op de kosten voor het bedrijfsafval.

Kunststof = grondstof

Diverse soorten kunststoffen versnipperen wij weer tot een bruikbare grondstof. Hiervan worden weer nieuwe kunststof producten gemaakt.