Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Hout

Hout is een veel voorkomende afvalstroom en in diverse kwaliteiten:

 • A-hout
 • B-hout
 • C-hout

  Alle drie de soorten hebben hun eigen verwerkingsmethodes. Hout met kwaliteit A en B wordt gescheiden en verwerkt tot houtsnippers in onze houtfabriek. C-hout kent een andere manier van behandelen en verwerken waarin wij ook gespecialiseerd zijn.

  Door onze unieke hout fabriek zijn wij gespecialiseerd in de verwerking van hout. Jaarlijks verwerken wij 150.000 ton houtafval in onze computergestuurde houtfabriek. Na het inzamelen van het houtafval, wordt het gesorteerd en verwerkt. De herbruikbare houtsnippers worden weer ingezet als grondstof en geleverd aan bijvoorbeeld de spaanplaatindustrie. Omdat wij aan het water gevestigd zijn, vindt deze levering veelal plaats over water, wat weer bijdraagt aan onze milieu bewuste werkwijze.

  Download hier de aanlevervoorwaarden voor houtafval of neem contact met ons op voor meer informatie over onze onze dienstverlening omtrent houtafval.

  Aanlevervoorwaarden
  Aanlevervoorwaarden
  Aanlevervoorwaarden
  neem contact met ons op