Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Groen- en tuinafval

Groen- en tuinafval is onder meer afkomstig uit tuinbouwactiviteiten, bos- en natuurterreinen en openbaar groen. Bij de aanleg en onderhoud van deze gebieden komt er onder andere takken en snoeihout van bomen en struiken, plantsoenafval en agrarisch afval vrij. Na de inzameling verwerken wij het groenafval op verschillende manieren tot grondstoffen. Denk aan compost, de bioindustrie maar ook tot grondstof voor het maken van nieuwe bakstenen.

Compostering

Groenafval leggen wij op beluchte bedden. Het composteren gebeurt met behulp van geforceerde beluchting. Regelmatig zetten we het composterende materiaal machinaal om. Het proces van groenafval naar compost duurt ongeveer drie maanden. De met zorg samengestelde, hoogwaardige compost wordt door hoveniers, tuincentra, agrariërs en gemeenten ingezet als onder meer structuurverbeteraar (‘bomengrond’, etc.) en meststof. Bent u op zoek naar gecertificeerd compost, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Tuinbouw

In de tuinbouw moet het afval van planten, bloemen en/of van oogst- en wisselteelten in groentekwekerijen vaak in grote hoeveelheden en in een zeer kort tijdsbestek worden afgevoerd en verwerkt. Ons zusterbedrijf Van Vliet Contrans uit Wateringen is hierin gespecialiseerd. Met een eigen composteringsbedrijf worden steenwolmatten en plastic vakkundig van het loof gescheiden. Steenwolmatten worden bijvoorbeeld weer grondstof voor steenfabrieken. Bekijk hieronder het proces:

Wij informeren u graag over de mogelijkheden. 

Bel 030 28 55 200

Mail info@vanvlietgroep.nl