Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Glasafval

Jaarlijks komt ongeveer 78% van het glas na gebruik in de glascontainer terecht. Dit heeft een aantal grote voordelen: het levert veel milieuwinst op:

  • Hergebruik voorkomt afval
  • Vermindert het gebruik van grondstoffen
  • Bespaart energie in nieuwe productie

Het gebruik van oud glas bij de productie van nieuw glas levert een energiebesparing op. Daarnaast zorgt het meermalig gebruik van flessen een flinke energie- en grondstofbesparing op.

Wat mag er in de glascontainer?

Bijna al het glas waar geen statiegeld op zit, hoort in de glasbak. In de glasbak hoort alleen glas thuis, ander afval kan het hergebruikproces verstoren. Zoals kurken en deksels van flessen en potten.

Er zijn een aantal producten die wel uit glas bestaan maar niet in de glascontainer thuis horen.

- Kristalglas, omdat daar veel zware metalen inzitten.

- Vlakglas (ruiten), hoort ook niet in de glasbak omdat eventuele stopverfresten het hergebruik van glas bemoeilijken.

- Gloeilampen, spaarlampen en tl-buizen mogen,

- Ovenschalen net als keramische materialen

Inzamel- en hulpmiddelen

Om het inzamelen van glas "op maat" vlot en veilig te laten verlopen, en scheiding van afvalstoffen te ondersteunen is een breed scala van inzamelmiddelen en methodieken beschikbaar. Onze medewerkers adviseren u graag over welke inzamelmiddelen in uw situatie het beste zijn.