Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Bouw- en sloopafval

Bouw- en sloopafval is de verzamelnaam voor afval dat vrijkomt bij kleine en grote verbouwingen, nieuwbouw, renovatie en sloop. Voorbeelden zijn puin, hout, papier- en karton, kunststoffen, metalen en overig recyclebaar materiaal.

Ondanks dat wij onze klanten adviseren om deze stromen bij de bron te scheiden, is het niet altijd mogelijk door verschillende factoren. Daarom bieden wij ook de oplossing deze stromen gezamelijk aan te leveren onder de naam bouw- en sloopafval.

Als afvalverwerker sorteren wij deze gecombineerde afvalstroom in monostromen. Grote, grove elementen halen wij vooraf uit deze stroom, waarna we het overige afval door middel van onze geavanceerde sorteerinstallatie sorteren. Voorzien van optische scheiders sorteren wij zelf de kleinste snippers hout en papier. Zo verhogen wij ons recyclingspercentage.

Vervolgens hebben wij onze eigen verwerkingsmogelijkheden voor onder meer hout, schoon puin, papier, kunststof en gevaarlijke afvalstoffen. Download hieronder de aanlevervoorwaarden voor bouw- en sloopafval. Meer informatie? Neem dan contact met ons op.